МерКаБа

Пътувания през сърцето

И така нека да разкажа малко как започнаха моите странствания из вселената и времепространството.
Как започна ли? Ами много банално – с една много интересна книга – „Древната тайна на цветето на живота” от Друнвало Мелхизедек. Четейки я аз едно лято толкова много ме впечатли, че не можех да я оставя и за секунда. Толкова много възможности и идеи започнах да обмислям, че свят ми се зави буквално! 😀 Става въпрос за много от древните учения, сакралната геометрия, цветето на живота ( това е символ за тези от вас които в момента се чудят какво пък е това цвете )

и не на последно място светлинното поле Мер Ка Ба около тялото на всеки човек с което всъщност може да осъществите много интересни астрални пътувания 🙂 Е, ако прочетете двете части на книгата ще ви стане доста по-ясно за какво говоря и ви я препоръчвам горещо ако все още липсва в окултната ви библиотека :))) Ще поставя линк в края на поста, за да можете да си я свалите 🙂

Та прочетох аз книгите и категорично реших, че трябва да премина през курса му за активиране на Мер Ка Ба (при повечето хора тези два тетраедъра, които я формират не се въртят и тя си стои неподвижна и неизползваема)
Мина се не мина време, а курс нямаше, та реших да прочета и останалите му книги, при което открих нещо още по-вълнуващо – “Да живееш в сърцето”. Говорейки за това все още се вълнувам както първия път, когато прочетох книгата и просто знаех, че това е най-интуитивният път към всички заключени врати на знанието, за които можете да си помислите.
Това е следващата стъпка, посвещение, което в Египет се е давало на избрани, древните египтяни са знаели много повече от нас за възможностите на душата, за произхода ни, но са имали и учители, както те ги наричат – богове. Да – боговете на Египет, които между другото можем да съотнесем с определени съзвездия и най-отличителните са Орион и Сириус, майката и бащата, Озирис и Изида, те са дали началото… И когато започнете да пътувате чрез сърцето (а това сигурна съм ще стане скоро 🙂 ) ви подканвам да изследвате тези две съзвездия и да посетите Пирамидите, дори и само духом…

И така навлизането в сърцето е приятно изживяване, освен ако не сте го отписали тотално и има върху какво да работите. Вероятно на хората със силно изразен логичен и практичен ум ще им е по-трудно, но не е задължително 🙂 Практиките са лесни и интуитивни, а мога да кажа че дори след прочитането на книгата можете да пробвате. Това е най-забавното за мен – да изследвам сама себе си и света около мен, крачка след крачка, полет след полет.

Свещеното пространство на сърцето, което понякога се нарича “тайна камера” или „тайната стаичка“, е безвремево измерение на съзнанието, където всичко е възможно тук и сега. Съвременната наука вече започва да приема това твърдение. Учени от института „Математика на сърцето“ в Калифорния са получили интересни данни. Наблюдаван е следният парадокс: след зачатието на плода сърцето му започва да бие преди оформянето на мозъка, а след това откриват, че то притежава мозък с около 40 000 клетки, достатъчни за нуждите на сърцето. Другото им откритие е, чечовешкото сърце генерира най-голямото и най-мощното енергийно поле в сравнение с всеки друг орган на тялото, включително и главния мозък.

Това поле има форма на геврек или тор с диаметър от 2,5 до 3,5 метра. Тази форма е уникална и първична във Вселената. Камерата на сърцето наподобява тор, вписан в тор. Там е разположено свещеното пространство на сърцето, а вътре в самото сърце има едно много малко, но много специално място, което може да се ползва по уникален начин. Сърдечните хирурзи са открили, че в сърцето има съвсем мъничка зона, която никога не бива да се докосва, иначе болният умира и няма никакъв начин да бъде спасен.На образния език на сърцето не се пише и не се говори. Това са звуци, излизащи от него, и едва когато сърцата на хората се отворят отново, те ще си спомнят този език и ще възстановят връзката помежду си, както и с всичко живо на този свят.

Ако разбира се ви е трудно да го направите сами, вече се провеждат доста от тези семинари тук в България за ваше улеснение 🙂

Ето и книгите на Друнвало, които обещах тук:

%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d1%88-%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b5%d1%82%d0%be

drunvalo1

drunvalo2

Коментирай

Subscribe for more

ЗА МЕН

„Каквото горе, това и долу, каквото вътре, това и отвън, каквато Вселената, такава и душата …“

Хермес Трисмегист

ВРЪЗКА С МЕН

ПОПУЛЯРНИ СТАТИИ