Астрални връзки – любов ли бе да я опишеш…

“За какво ли става въпрос в статия”- сигурно вече сте си задали този въпрос прочитайки заглавието, което неясно отвежда мисълта към две посоки – астрала и любовта. Ако не сте запознати с идеята, че ние хората сме изградени от няколко тела, сигурно тази думичка “астрал” няма да извиква никакви асоциации в съзнанието ви. Но пък вече сте разбрали, че вероятно са свързани.

Нека първо разясня накратко устройството на вашите енергийни тела в една цялостна система.
Нека да започнем от най- простото и познато Физическо тяло – то е материалният аспект на човешкото съществуване. То е формата с най-голяма плътност. Вие всеки ден използвате тази форма, за да станете от леглото и да свършите куп задачи през деня.
Менталното тяло- вие разбира се не можете да го пипнете или видите, защото неговата плътност не е толкова голяма, но пък то е съставна част от вас, защото формира мрежата от изградени представи, ментални модели, начин на мислене. Да кажем, че то отговаря за функционирането на човешкото съзнание, както знаем или ще научим, мислите са с по- голяма плътност от емоциите, мислите можем да ги оформим в думи и да ги изречем, с което само подсилваме тяхната енергия. (затова и в основата на много от ученията за духовно израстване се обръща внимание на чистотата на мисълта исловото, то има огромна сила).

Душевно тяло – Това тяло изразява единението на противоположностите в тялото.Постигнатото единение позволява на душата да се изяви в това тяло.Когато душевното тяло е напълно развито, се превръща в резервоар за душевната енергия, която зарежда организма със сила и го извисява до по-високо ниво (от слънчево към галактическо или от галактическо към космическо и т. н.).Получаваме същността на нашето „Аз Съм“ на това ниво.Тук не ни засягат нито несгодите, нито успехите – Ние просто Сме.
Когато е развито висшето ниво, се движим в живота безпристрастни и свободни. Същевременно изпитваме силна връзка с другите и с Вселената.

Астрала или емоционалното тяло – то включва подсъзнанието (Фройдистките трактати извличат от него основно сексуалния нагон като движеща сила, но за щастие Фрой отдавна не се толерира сред терапевтичните школи). В подсъзнанието ние скриваме всичко, което не искаме да стига до нашето активно съзнание, всичко, което потискаме, тъй като заплашва егото или идентичността , го хвърляме там. Астрала също така отговаря и за света на емоциите и кармичните спомени, което ще е предмет на днешната статия 🙂 Е, най-накрая стигнахме до извода астрал – емоции, карма – любов, омраза и всички екстри с тях :))

И така, случвало ли ви се е да срещнете някой и да се влюбите лудо, ама наистина лудо, така че да се носите някъде в облаците, да сте напълно и безвъзвратно погълнат от тази любов? Хм, да същата тази, която много хора мечтаят да изпитат.. Тази, заради която са се писали хиляди любовни стихове, тази, заради която Ромео и Жулиета са дали живота си… искате да ви се случи това?

Моят съвет е – не бързайте да си го пожелавате! Защо ли? Ами защото ако ви се случи, значи сте влезли в най-голяма кармична въртележка, от която трудно ще се измъкнете без рани.
И за най-голямо нещастие тези астрални връзки не се срещат само при интимни партньори, те могат да бъдат проявени с всеки човек, с когото имате много силна емоционална връзка, която ви държи часове след като сте се разделили физически.
Давам пример с интимните партньори, защото те най-лесно се разпознават, това е като повтарящ се кармичен кръг, пренасящ се от живот в живот, докато не бъде прекъснат или отработен.
При астралните връзки тази луда любов изпитвана в началото постепенно започва да взема негатиен обрат като маниакално вкопчване. Най-често двата полюса се оказват в обхвата на едни изискващи изключителна отдаденост психо-енергийни отношения, започнали като луда любов и сведени до зависимост и упражняване на власт.

Как се заформя астралната пъпна връв – можем да си я представим като пипало или светлинен лъч излизащ от някоя от чакрите на единия участник и достигащ до чакра на другия участник.
Искам да отбележа нещо много важно, астралната връзка се закрепва винаги за трета чакра или така нареченият слънчев сплит. От там е и много лесно да разберете в чисто физически усещания, когато си комуникирате с дадения човек, дали има подобна връзка или не. Всъщност магията на влюбеността не е нищо друго освен астрална пъпна връв 🙂 Разочаровах ви, нали?

Често се случва с партньора ви да имате едни и същи мисли по едно и също време, да се появява някаква телепатична връзка и тогава си казвате – Колко хубаво, ние наистина сме един за друг – да, но не е задължително! Повечето астрални връзки имат ментална основа, което ще рече, че един човек съвсем съзнателно се стреми да привлече вниманието на друг, да контактува с него и т.н. Това поражда поток от мисли, светлинен сноп от мисловна енергия, предаващ се по астралната или ментална връзка с партньора. Колкото по-многостранни и интензивни са отношенията, толкова повече връзки се образуват на нивото на чакрите и толкова повече информационния поток се движи от единия към другия и обратно.
Създадените на астрално ниво връзки са трайни и опитате ли се да ги прекъснете, ще ви създадат такова главоболие, че няма да знаете от къде ви е дошло, тъй като, както обяснихме, астралното ниво са емоциите и чувствата, върху които е трудно да се повлияе съзнателно.

Сега нека обясня защо намесих кармата и миналите животи в тези отношения.
Моменталното възникване на такива силни емоции и връзка с човек, с когото току що сте се срещнали и имате чувството, че сте познавали цял живот обикновено идва от минало прераждане. Тоест вие сте били в подобна роля с тази душа в минал живот. Тогава се е създала тази астрална пъпна връв, която се активира автоматично, когато се срещнете отново в друг живот.
Целта на кармичния кръговрат е превръщането на емоционалните импулси в духовни, а това само по себе си ви освобождава от кармичното колело или по-просто казано няма да изживявате един и същи урок наново и наново.
И така, ето един пример: в миналия си живот не сте имали възможността да се оттърсите от чувството на самота след като съпругът ви е починал и сте се изолирали. В момента се чудите защо в настоящия ви живот същата тази душа отново в ролята на голямата ви любов и съпруг ви изоставя и вие отчаяно се опитвате да се вкопчите в него и да го задържите до себе си под претекст, че го обичате безумно. Всъщност по вероятно е да ви е страх от самотата. Но това е урокът, който не сте научили, не сте успели да живеете пълноценно сама в миналото и сега отново ви се дава този шанс. Да, шанс, защото осъзнаете ли, че това е най-добрата възможност да израстнете, вие ще летите от щастие :))) Обикновено точно тези астрални връзки, тези хора, с които се чувстваме силно свързани ни предоставят най-големите предизвикателства като личности и възможност да се учим. Положителното и отрицателното вървят ръка за ръка като ин и ян 🙂

В заключение искам да поясня, че има методи, с които можете да прекъснете астралната пъпна връв и да прекратите кармичния модел, но това изисква допълнителна изследователска работа и желание да осъзнаете моделите на поведение, които ви пречат да вървите напред. Ако желаете да научите повече по въпроса, ще напиша отделна статия посветена на това. Основната ми идея с информацията изложена до тук е да ви дам идея за отношенията и връзките между хората не само на физическо ниво, за да си дадете сметка в какво сте се забъркали ако отношенията с партньора или близкия до вас човек са се превърнали в ад, от който не виждате изход.
Надявам се да съм била поне малко полезна в този слънчев ноемврийски ден! 🙂

Коментирай

Subscribe for more

ЗА МЕН

„Каквото горе, това и долу, каквото вътре, това и отвън, каквато Вселената, такава и душата …“

Хермес Трисмегист

ВРЪЗКА С МЕН

ПОПУЛЯРНИ СТАТИИ